«На сторінках вінницької преси, на жаль, вже почали з’являтися публікації, які несуть відверто агітаційний характер. Поки газети ще не оприлюднені офіційні розцінки на політичну рекламу, такі матеріали є сумнівними. Редакторам та журналістам потрібно ретельно вивчити закон про вибори, адже законодавці передбачили суттєві штрафи за несанкціоновану агітацію» - зазначив під час прес-клубу, присвяченого початку виборчої кампанії голова вінницького відділення КВУ Владислав Телень.

Також Телень закликав мешканців області перевірити себе у списках виборців: «Вкрай важливо, щоб виборці, які прийняли рішення брати участь у голосуванні – перевірили себе у списках. Адже у новому законодавстві чітко виписано порядок внесення чи виправлення виборців у списках».

Також експерт зазначив, що сьогодні спірним залишається питання щодо голосування на дому у зв’язку із станом здоров’я. Сьогодні КВУ подало до Центральної виборчої комісії запит щодо роз’яснення, яка має бути довідка і хто уповноважений її видавати.

Відео дня