"Гіві" підірвали міною просто в його службовому кабінеті / Скріншот

Одного з лідерів терористів «ДНР» Михайла Товстих «Гіві» ліквідували українські спецслужби.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Читайте такожДо Донецька повертається "стара банда" - "Хмурий" і люди Суркова

Відео дня

«Два роки тому 8 лютого 2017-го в результаті складної операції українських спецслужб у Донецьку був знищений один із ватажків найманців "ДНР", розкручений російською пропагандою Михайло Товстих, позивний "Гіві", командир батальйону "Сомалі". "Гіві" підірвали міною просто в його службовому кабінеті на території, яка ретельно охоронялась його батальйоном», – пише Бутусов.

За його словами, за чотири дні до цього, 4 лютого 2017-го в Луганську «наші» підірвали бойовика Олега Анащенко з позивним "Спец". «Анащенко не рекламував себе, не привертав до себе уваги, але за своїм значенням був фігурою більш значущою, ніж "Гіві". Він був заступником командуючого 2-м армійським корпусом ЗС РФ, взяв активну участь у боях за Дебальцеве в 2015-му, командував зведеною бойовою групою, яка змогла з великими втратами просочитися в місто. Анащенко підірвали в машині, коли він вранці вийшов з дому», – повідомив журналіст.

Він зазначив, що вибухи командирів "ДНР" і "ЛНР" стали відповіддю на ескалацію бойових дій під Авдіївкою. «Успішні ліквідації командирів найманців - це хороший приклад як можна завдавати удару по центрах управління противника в ході бойових дій. Подяка усім причетним», – додав Бутусов.