REUTERS

Спільна слідча група, яка розслідує катастрофу малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 на території Україні 2014 року, проведе у середу, 19 червня, прес-конференцію.

Про це з посиланням на прокуратуру Нідерландів повідомляє видання NOS.

Нідерландська прокуратура не розкрила інших деталей. Однак, зазначає видання, очікується, що будуть названі імена осіб, які несуть відповідальність за катастрофу лайнера.

Відео дня

Також міжнародні слідчі розкажуть про "прогрес, досягнутий у кримінальному розслідуванні катастрофи рейсу MH17".

Зазначається, що перед прес-конференцією буде проведена закрита зустріч для родичів жертв катастрофи.

Читайте такожКатастрофа MH17: Нідерланди зажадали пояснень від Малайзії через заяви про роль РФ

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками територією Донецької області. Загинули усі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, надала додаткові докази ключової ролі Росії в трагічній катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого був збитий літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, що дислокується в Курську.

25 травня 2018 року стало відомо, що уряд Нідерландів почав здійснювати кроки для притягнення Росії до відповідальності за збиття рейсу MH17.

Австралія заявила, що добиватиметься від Росії виплати компенсацій родинам жертв рейсу MH17.