Експерт пояснив вплив ударів по кораблях РФ на імідж Путіна / скріншот

Атаки на російські кораблі, як наприклад удар по великому десантному кораблю "Оленегорский горняк" чи танкеру "Сіг" підточують імідж російського диктатора Володимира Путіна в очах росіян. Про це заявив політолог і політтехнолог Тарас Загородній.

"Коли тягнуть десантний корабель дві години в акваторії Новоросійська, який накренився, викликає багато запитань з приводу сили Чорноморського флоту і взагалі російської армії. Звичайно, це підточує довіру до Путіна, невдоволення військових, які розуміють безвихідь і що такими темпами у Росії взагалі скоро боєздатної армії буде недостатньо, щоб захищати російські рубежі. Це хитає і безпосередньо Путіна, тому що він же обіцяв росіянам безпеку в обмін на свободи. А тепер немає ні свободи, ні безпеки. Росія показала свою нездатність", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Крім того, Загородній наголосив, що перекриття порту в Новоросійську становить загрозу для економіки країни-агресора, адже може спричинити величезні збитки. Росія має не так багато портів, які не замерзають і через які можна експортувати пальне, наприклад – нафту. Через те, що РФ доведеться шукати нові маршрути на транспортування своєї продукції, держава-агресор понесе більші витрати.

Відео дня

"Наприклад, як везти нафту в Індію, яку вони продають: теоретично можливо через Далекий Схід, теж під питанням (ще ж довезти треба), є можливість тільки через Балтику, і точною порт, що не замерзає, — Новоросійськ, Чорне море. А якщо його не буде, то це занепад економіки регіону Краснодарського краю, це дуже багатий регіон, один із центрів Росії; зростання невдоволення бізнесу; подорожчання експорту нафти, наприклад, якщо вони її будуть через Балтику везти (це через всю Європу треба обминати, заходити в Середземне море, Суецький канал, а потім тільки Індія). А так вони, наприклад, нафтопроводами перегнали нафту, зокрема казахську, вийшли через Чорне до Середземного моря і одразу майже поруч Суецький канал. І далі Індія", – резюмував Загородній.

Атаки на кораблі РФ

Вночі 5 серпня біля Кримського мосту пролунав вибух. У Керченській протоці було атаковано російський підсанкційний танкер "Сіг". Після удару екіпаж судна казав, що танкер не може пересуватися самостійно, а машинне відділення затопило. Крім того, у росЗМІ повідомляли про двометрову пробоїну в танкері. 

Днем раніше поблизу Новоросійська було атаковано великий десантний корабль Чорноморського флоту РФ "Оленегорский горняк". Частина корабля пішла під воду. Джерела УНІАН в СБУ підтвердили, що проводили цю операцію разом із ВМС ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: