Павло Нарожний прокоментував ситуацію довкола Авдіївки / фото з телеграм-каналу Ганни Маляр

Російські окупанційні війська не полишають спроб оточити Авдіївку Донецької області. Ситуація на тому напрямку складна, але контрольована – навколо міста побудований укріпрайон.

Про це розповів "24 каналу" військовий експерт Павло Нарожний. Він зауважив, що Авдіївка тримається вже протягом девʼяти років. Людей у місті мало, а саме воно – дуже пошкоджене.

За словами експерта, пробити зведений довкола Авдіївки укріпрайон доволі складно. Водночас він наголосив, що росіяни застосовують там в тому числі авіацію та важку вогнеметну систему "Солнцепьок". Також ворог бʼє з флангів, що є головною загрозою. 

Відео дня

"Там головна загроза – це саме удар з флангів. Але треба розуміти, що з флангів розташована відкрита територія. Вони йдуть колонами чистим полем. Складнішого наступу нема. Так, вони тиснуть, але поки це не має вигляду переможного наступу та серйозних успіхів", – пояснив Нарожний.

Бої в районі Авдіївки: останні новини

У Силах оборони заявили, що ситуація біля Авдіївки змінилася. Речник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив, що росіяни продовжують намагання оточити місто, проте вже не так активно – кількість ворожих штурмів дещо зменшилася. 

Водночас видання NYT пише, що у боях за Авдіївку російські втрати перевищили показники, які фіксувалися під час наступу окупантів на Вугледар. 

Вас також можуть зацікавити новини: