За добу відбулось 23 бойових зіткнення з росіянами / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Російські окупанти намагалися наступати у напрямку населеного пункту Іванівське на Бахмутському напрямку, але зазнали невдачі, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

У Генштабі зауважили, що ворог продовжує зосереджувати свої основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

"Загалом протягом минулої доби відбулось 23 бойових зіткнення на зазначених ділянках фронту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. Також ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Біла Гора.

На Куп’янському напрямку окупанти не припиняють спроб покращити своє тактичне положення. "Протягом доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки", - повідомили у Генштабі.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове та Авдіївка. Загарбники завдали авіаційних ударів в районах Новокалинового та Степового.

"На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка", - йдеться у повідомленні.

Водночас на Лиманському напрямку протягом доби окупанти наступальних дій не проводили. Проте вони завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Діброва.

Бої за Бахмут 24 травня - що відомо 

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 24 травня, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що протягом дня спостерігається зниження інтенсивності боїв на флангах у передмісті Бахмута.

Водночас, зауважила вона, це не означає, що ворог слабшає: навпаки - він намагається посилитись на флангах та робить ставку на артилерійський вогонь, здійснюючи постійні обстріли.

Разом з тим, українським військам вдається потроху просуватись. Українські захисники контролюють деяку частину району "Літак" у південно-західній частині міста.