В Авдіївці наші війська намагаються виконати дві задачі / скриншот з відео

Військовий експерт Іван Киричевський вважає, що, судячи з поточних контурів фронту, не варто будувати завищених очікувань, що Авдіївку утримати буде легко.

Він заявив, що не хотілось би наперед роздавати якихось песимістичних прогнозів, але очевидно, ситуація складається так, що наші війська намагаються виконати дві задачі.

"Перша – не допустити оточення міста, утримати керованість оборони в незалежності від того, де можуть просуватися окупанти. Друга – у різних джерелах циркулюють дані, що начебто десь готується рубіж укріпленої оборони, який мають зайняти наші війська після ймовірного відходу з Авдіївки. Мова про відстань приблизно 20 км від міста, це аналізували західні аналітики, показуючи супутникові знімки. Але те, що можуть бути різні неприємні варіанти по Авдіївці, до цього треба готуватися", - сказав аналітик в ефірі Еспресо.

Відео дня

Експерт переконаний, що не можна буде безкінечно виконувати завдання зі знищення ворога на рубежах біля Авдіївки, тому що можуть накопичитися якісь проблеми і в українських військах.

"Можливо, навіть щось у цьому є, що зміна керівництва ЗСУ відбулася зараз чи у той час, коли проблем по Авдіївці ще не накопичилося так багато, щоб переходити у гостру фазу. Однак треба бути готовими до різних у тому числі й складних варіантів розвитку подій навколо Авдіївки. Судячи з поточних контурів фронту, не варто будувати завищених очікувань, що місто утримати буде легко. Якщо раптом трапиться таке диво, що росіян вдасться не пустити далі, це буде буквально військове диво, яке у військовій історії ніхто не робив", - пояснив Киричевський.

Ситуація в Авдіївці - деталі

Незважаючи на жахливі людські жертви, сили Володимира Путіна, схоже, нарешті опинилися на межі захоплення Авдіївки - або того, що від неї залишилося, пише видання The Telegraph.

"Минулого тижня російські війська досягли зруйнованих околиць міста, що викликало попередження мера Віталія Барабаша про те, що ситуація зараз "критична", – йдеться в статті.

Видання пише, що "цінність Авдіївки швидше символічна, ніж стратегічна". 

Російські окупанти можуть узяти під контроль це місто, розташоване в Донецькій області. Українським військам не вистачає снарядів, і вони не можуть ефективно реагувати на ворожу артилерію, йдеться у звіті аналітичної групи Frontelligence Insight.

Вас також можуть зацікавити новини: