РФ може відновити ракетні удари / скріншот

Пауза в ракетних ударах Росії може затягнутися ще на кілька місяців або ж тільки на кілька тижнів. Росіяни здатні відновити атаки без прив'язки до пори року і кліматичного сезону, вважає військовий експерт Defense Express Іван Киричевський.

"Схоже, зараз РФ зробила ставку саме на "шахеди" як масовий і "допороговий" інструмент виснаження нашої оборонної та критичної інфраструктури, зокрема, системи ППО. А, втім, коли росіяни вирішать, що вони вже досягли достатнього ступеня виснаження нашої інфраструктури за допомогою дронів, тоді вони можуть і піти на кампанію ударів далекобійними крилатими ракетами, щоб в стислий термін отримати стратегічний результат з впливом на весь подальший хід війни", - зазначив він.

Разом з тим експерт нагадав, що росіяни першими прочитали дисертацію майора ВПС США Томаса Гріффіта про історичний досвід ударів по енергетиці, де прямо було прописано, що цілеспрямовані бомбардування все одно не призводять до зростання антиурядових і антивоєнних настроїв. І вони могли врахувати свої помилки та більше не робити речей, які сприяють посиленню нашої резистентності, не виключає Кірічевський.

Відео дня

"Я не стверджую, що росіяни більше не будуть бити по електростанціях. Швидше, навпаки. Якщо подумати логічно, то військово-промисловий комплекс, у міру розгортання, стає дуже енергоємним", - додав експерт.

Нагадаємо, як заявляв представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов, росіяни сьогодні виробляють далекобійні ракети в більшій кількості, однак повернутися до запасів, які були у них станом на 24 лютого 2022 року, РФ не вдається:

"Темпи виробництва ракет не задовольняють військово-політичне керівництво Росії. Виробництво збільшилося порівняно з періодом до повномасштабного вторгнення. Але повернутися до запасів, які у них були станом на 24 лютого, вони не можуть. У тому числі й через те, що в минулому році Суровікін виснажив ракетний потенціал Росії. Зараз вони його відновлюють".

Вас також можуть зацікавити новини: