Росія виробляє ракети / скріншот

Росіяни сьогодні виробляють далекобійні ракети у більшій кількості, проте повернутися до запасів, які були у них станом на 24 лютого 2022 року, РФ не вдається, заявив представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов, передає 24 канал.

"Темпи виробництва ракет не задовольняють військово-політичне керівництво Росії. Виробництво збільшилося порівняно з періодом до повномасштабного вторгнення. Але повернутися до запасів, які у них були станом на 24 лютого, вони не можуть. У тому числі і через те, що минулого року Суровікін виснажив ракетний потенціал Росії. Зараз вони його відновлюють", - сказав він.

Останнім часом російські війська все частіше здійснюють комбіновані удари, використовуючи менше ракет і більше дронів, зазначив Юсов.

Відео дня

"Це означає, що їм вдалося зібрати певні резерви. І після настання холодів є ризики повторних терористичних атак на українську енергетичну інфраструктуру та цивільну інфраструктуру. До цього треба ставитися дуже серйозно", - додав він.

Скільки ракет накопила Росія - дані ГУР

Як повідомили у ГУР Міноборони України раніше, зараз у Росії є в наявності близько 845 ракет:

  • 165 КРМБ "Калібр";
  • 160 Х-101/555/55;
  • 290 модифікацій Іскандер;
  • 80 Х-47М2 "Кинджал";
  • 150 ракет Х-22/32.

Військово-політичний оглядач Коваленко для порівняння зазначав, що за період енергетичного терору 2022-2023 р. р. Росія застосувала по Україні 954 ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: