Чим росіяни битимуть по Україні восени та взимку: прогноз Повітряних сил / фото ua.depositphotos.com

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат відповів, на що українцям очікувати в осінньо-зимовий період, і чи росіяни знову намагатимуться поцілити в об’єкти критичної інфраструктури нашої країни.

"Я думаю, вони будуть намагатися поцілити всюди. Питання в тому, чи вистачить у них засобів. Тому що ми бачили про оголошені зараз скількись ракет тих самих. Якщо у них є близько 600 - це лише високоточних, далекобійних, сучасних", - сказав Ігнат в інтерв'ю "Суспільному". 

Водночас він нагадав, що у росіян є ще старе радянське озброєння та "Шахеди", та припустив, що саме ударні дрони росіяни робитимуть ставку.

Відео дня

"Вони вже і виробництво відкрили. А це говорить про що? Їх створювати легше, швидше, дешевше", - зауважив речник.

На уточнення, чи інтенсивність обстрілів в осінньо-зимовий період буде такою самою, як і минулого року, Ігнат зазначив, що "важко зрозуміти, скільки у них можливостей, і що буде відбуватися в Росії".

"У них одна банда найманців зробила фурор: збили одразу вісім бортів і перелякали геть усію верхівку… Будемо спостерігати, що там буде відбуватися. Наші оборонні підприємства теж щось та й виготовляють корисне. І будемо сподіватися, що нам будуть давати те, що нам потрібно", - сказав Ігнат.

Він пояснив, що йдеться не лише про літаки, а й про артилерію, дрони та ракети від іноземних партнерів України.

Удари РФ по Україні - прогноз на осінь 2023 та зиму

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький зазначив, що в осінньо-зимовий період Росія знову має намір атакувати критичну інфраструктуру України, зокрема енергосистему.

Скібіцький зауважив, що для цього росіяни накопичують озброєння та проводять розвідку для визначення пріоритетних об’єктів на території України.

За його словами, Росія намагатиметься відправити Україну в блекаут, використовуючи ракетне озброєння та дрони далекого радіуса типу "Шахедів".

Вас також можуть зацікавити новини: