Україні потрібні ракети Taurus / фото wikimedia.org

Німецькі далекобійні ракети Taurus необхідні Україні для знищення російської військової інфраструктури на окупованих українських територіях, а не для атак по Москві, як побоюються деякі партнери. Таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Bild.

"Люди, які приймають рішення, повинні припинити уявляти можливу перемогу Росії. Тому що тоді Україна стане першою жертвою, Німеччина та інші європейські країни будуть наступними. Це неправильний політичний підхід. Замість цього ми повинні зосередитися на українській перемозі", - заявив він, реагуючи на заяву міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, який нещодавно припустив перемогу Росії і загрозу для країн НАТО після цього.

Кулеба додав, що у нього немає причин сумніватися в прихильності Пісторіуса Україні. Але він вважає, що найкращий спосіб забезпечити безпеку Німеччини та інших держав - це якраз надати Україні все необхідне для перемоги над Росією і звільнення окупованих територій.

Відео дня

Далекобійні ракети Taurus для України - актуальне

Нагадаємо, німецька компанія Taurus Systems GmbH, яка виробляє відомі крилаті ракети спростувала слова експерта Соціал-демократичної партії з оборони Йоханнеса Арльта про те, що оборонна промисловість не може швидко поповнити запаси ракет, якщо їх передадуть Україні.

"У разі відповідного замовлення виробник готовий в найкоротші терміни як розгорнути виробництво нових ракет Taurus, так і доопрацювати існуючі", - говорилося у повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини: