Росія обстрілює критичну інфраструктуру України ракетами / скриншот

Удари російських окупантів по енергетичній інфраструктурі України жодним чином не впливають на лінію фронту.

Аналітик Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" наголосив, що ситуація на фронті не пов'язана з цивільним життям.

"Обстріли цивільної та енергетичної інфраструктури й лінія фронту є двома різними процесами. Оскільки на лінії фронту відбуваються дії, які не повʼязані з цивільним життям. Динаміка на лінії фронту вказує на те, що тут немає жодного звʼязку з блекаутом", - пояснив він.

Відео дня

Експерт наголосив, що країна-окупант не зможе зламати опір українців ударами по енергетичній інфраструктурі.

"Ударами по цивільній та енергетичній інфраструктурі ворог розраховує вплинути на стійкість українського суспільства. В Росії вважають, що українці почнуть тиснути на владу з вимогою про переговори з РФ. Це є не логічними очікуваннями противника. З іншого боку, в росіян є очікування, що пошкодження енергетичної системи України вплине на наших військових. Однак в реальності це ніяк не впливає на лінію фронту", - підсумував Згурець.

Удари по інфраструктурі

Після нанесених 10, 22 і 31 жовтня росіянами масованих ракетних атак по українській енергетичній інфраструктурі, за оцінками експертів, в країні зруйновано або пошкоджено 40% енергетичної інфраструктури.

15 листопада 2022 року Росія здійснила наймасованіший обстріл енергосистеми України з початку війни. 

Однак вже 23 листопада РФ знову масово атакувала критичну інфраструктуру України. Після обстрілу по всій країні застосували аварійні відключення електроенергії.

Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що цілеспрямовані ракетні обстріли РФ по українських об’єктах критичної інфраструктури є ганебною ескалацією війни.

Вас також можуть зацікавити новини: