Аналітик назвав головну мету наступальних дій ворога в Харківській області / колаж УНІАН зі скріншоту й фото ua.depositphotos.com

Триває війна в Україні, російські окупанти націлилися на Харківську область, і головна мета РФ - "перетягнути українські сили з інших місць". 

Супротивники "намагаються розтягнути українські сили по всьому фронту", наводить слова військового аналітика Майкла Кларка Sky News. "Якщо росіяни дійдуть до села Липці, то можуть поставити Харків під артилерійський обстріл, тому що це в зоні дії звичайної артилерії", - зазначив експерт.

Кларк додав, що село Вовчанськ може стати початком більшого ворожого наступу, "який може піти на південь або, можливо, на схід, щоб з’єднатися з іншими силами". Аналітик додав, що захисники України сповільнили просування окупантів, перенаправивши свої найкращі підрозділи з півдня.

Відео дня

"Частини їхніх найкращих бригад було відправлено на північ, щоб зупинити хвилю… росіяни вже досягли того, чого хотіли, а саме - відтягли частину найкращих військ і техніки, які воюють у Часовому Яру (Донецька область, - Ред.) на півдні, що дійсно мало значення для українців", - вважає експерт.

У центрі уваги новини України про війну - сьогодні це варто прочитати

Росіяни нещодавно почали активно наступати в Харківській області та змогли захопити низку населених пунктів. Повідомлялося, що українська сторона посилила оборону. 

16 травня голова Сєверодонецької районної військової адміністрації Роман Власенко говорив, що Росія підсилює свої окупаційні війська на Харківському напрямку, зокрема, перекидає резерви з півночі Луганщини.

Раніше військовий оглядач Денис Попович сказав, що окупанти хочуть захопити місто Часів Яр, щоб потім відкрити собі шлях до наступних населених пунктів на сході України.

Вас також можуть зацікавити новини: