Іран постачає Росії артилерійські снаряди / фото ua.depositphotos.com

Російські кораблі переправляють через Каспійське море велику кількість артилерійських снарядів та інших боєприпасів з Ірану для поповнення запасів військ, які воюють в Україні.

Як пише The Wall Street Journal з посиланням на заяви офіційних осіб і документи, за останні шість місяців вантажні судна РФ перевезли понад 300 тисяч артилерійських снарядів і мільйон патронів з Ірану в Росію. За інформацією обізнаних джерел, дані про постачання передали США.

За інформацією офіційних осіб на Близькому Сході, остання партія іранської зброї для Росії була відправлена на початку березня на борту російського вантажного корабля "Расул Гамзатов". На кораблі було 1000 контейнерів з 2000 артилерійськими снарядами.

Відео дня

Зазначається, що делегація Ірану в ООН і Міноборони Росії не відповіли на запити про коментарі з цього приводу. Відмовилася від коментарів і Рада національної безпеки Білого дому.

WSJ пише, що США та їхні союзники шукали способи зірвати поставки зброї Росії з Ірану. За словами офіційних осіб США, в основному Іран використовував вантажні літаки для доставки зброї в Росію, що робило втручання практично неможливим. А дії у Каспійському морі зажадають допомоги від колишніх радянських республік на його узбережжі.

РФ отримала від Ірану нову партію дронів Shahed-136/131

Нагадаємо, днями в Інституті вивчення війни (ISW) зробили висновок, що Росія отримала нову партію іранських дронів Shahed-136/131.

Відразу після цього росіяни атакували Київ за допомогою БПЛА. Сталося це вперше за 25 днів.

З тих пір РФ регулярно застосовує дрони для атак. Одну з останніх атак вони здійснили 23 квітня, повідомлялося, що російські війська запустили дрони по Нікополю Дніпропетровської області.