'Іскандери' на Грозу міг навести хтось з місцевих, - експерт

Кривавий удар РФ по селу Гроза Харківської області має стати для українців "наукою на майбутнє". Навідником, очевидно, був хтось із місцевих.

Таку думку висловив військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю OBOZREVATEL

"Щодо ситуації з населеним пунктом Гроза, то очевидно, що це нам наука на майбутнє. Навіть відстань 45-50 кілометрів до лінії бойового зіткнення – це не привід розслаблятися. Якась падлюка, можливо, з місцевих, працювала навідником, повідомила ворогові, що у вказаному місці у вказаний час збереться величезна кількість людей, які братимуть участь у поминках за загиблим українським військовослужбовцем, і дала ціль для завдавання ракетного удару", - зазначив експерт.

Відео дня

Селезньов зауважив, що українцям необхіідно пам'ятати ключовий момент: війна триває – не треба збиратися, тим більше щоб оплакувати наших загиблих, оскільки "це загроза руйнувань і загибелі людей, які точно не заслуговували на це".

"Ну, а те, що ворог наш підлий, гидкий і використовує будь-яку нагоду, щоб ударити якомога болючіше, – це очевидно. Росіяни не так часто використовують "Іскандери" – використовують їх саме для того, щоб завдавати ударів по найбільш значущих цілях", - зазначив Селезньов.

Удар по Грозі

5 жовтня окупанти вдарили по населеному пункту Гроза - під ракетним ударом опинилося кафе та магазин, які знаходилися в одній будівлі. Саме під час ворожої повітряної атаки у кафе й поруч перебували близько 60 людей, які прийшли, щоб вшанувати пам'ять полеглого воїна. Загинули десятки осіб, є постраждалі, які перебувають у критичному стані.

Станом на 6 число відомо про загибель 52 осіб. У російського диктатора Володимира Путіна вже цинічно висловилися про удар РФ - стверджують, що нібито "цивільних не атакують".

Вас також можуть зацікавити новини: