Уряд прийняв рішення щодо посилення оборони деяких областей / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Кабінет міністрів ухвалив протокольне рішення щодо невідкладного будівництва військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд для потреб оборони в окремих областях.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі. "На засіданні уряду ухвалили важливе протокольне рішення щодо невідкладного будівництва військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд для потреб оборони в окремих областях. Роботи проводитимуться, зокрема, з використанням коштів за відповідною програмою Міноборони", - заявив він.

Також, за словами Шмигаля, після визначення обласними військовими адміністраціями потреб на засідання уряду мають бути винесені пропозиції щодо збільшення фінансування. 

Відео дня

"Це має забезпечити оперативне зведення фортифікаційних споруд для оборонних потреб там, де це необхідно", - зазначив прем'єр.

Зведення оборонних укріплень

Нагадаємо, що Служба безпеки України повідомила про підозру екс-керівникам Державного підприємства "Антонов". За даними слідства, взимку 2022 року вони заборонили зводити оборонні укріплення та фортифікаційні споруди на аеродромі у Гостомелі.  

Нещодавно у Державній прикордонній службі повідомляли, що Україна будує інженерно-фортифікаційні споруди на кордоні з Молдовою.

Також повідомлялося про зведення фортифікаційних споруд та посилення підрозділів на кордоні з Білоруссю.

Вас також можуть зацікавити новини: