Україні поставлять кілька батарей NASAMS / скріншот

Щоб посилити систему протиповітряної оборони( ППО), на цей час для України більш пріоритетним було б отримання у достатніх кількостях переносних зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) і комплексів на базі ракет ПЗРК, таких як Avenger та NASAMS.

Таку думку висловив директор найбільшого благодійного фонду України "Повернись живим" Тарас Чмут в інтерв'ю 24 каналу.

"Насичення ними дозволило б закрити критичні питання і потреби. Вже потім, в майбутньому, через 5, 7, 10 років ми могли б говорити про більш потужні системи", – зазначив він.

Говорячи про більш потужні системи, волонтер мав на увазі комплекси Patriot. Їх він назвав "одним з елементів загальної системи ППО":

"Він покладається на купу інших складових, зокрема на літаки дальнього радіолокаційного виявлення, на інші системи, які будуть перехоплювати цілі на малих висотах. Це велика система навчання, логістики, суцільного радіолокаційного поля, пасивної радіолокації, активної радіолокації і так далі".

Що стосується комплексів NASAMS, Чмут акцентував, що це не одна пускова, на якій розміщено деяку кількість ракет, а ціла система:

"Це система іноді з кількома десятками машин, які повинні працювати як єдиний механізм, як єдине ціле. А для розкриття повного потенціалу таких систем у вас повинно бути кілька. Вони повинні посилювати і доповнювати один одного, і тільки тоді воно може дати гарантований статистичний результат".

Нагадаємо, США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого входять косплекси NASAMS.

Повідомляти. що дві батареї зенітних ракетних комплексів NASAMS з ракетами до них, які США передадуть Україні в рамках нового пакету військової допомоги для посилення системи протиповітряної оборони (ППО), зможуть прикрити максимум два об'єкти.

Вас також можуть зацікавити новини: