Взяття Токмака буквально відріже війська РФ від постачання, вважає експерт / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Прорив ЗСУ першої лінії російської оборони на південному напрямку фронту знаменує початок найважчого періоду для військ РФ, вважають експерти, передає DW.

Зокрема, військовий експерт Маркус Койпп зі Швейцарії вказав на важливість звільнення міста Токмак. Він упевнений, що даний населений пункт має вирішальне значення, оскільки через цю територію проходить кілька важливих автомагістралей і один життєво важливий залізничний шлях. Взяття Токмака буквально відріже війська РФ від постачання, вважає експерт.

Койпп впевнений, що війна для Росії буде стратегічно програна, якщо ЗСУ вийдуть на узбережжя Чорного моря так, щоб можна було тримати під вогневим контролем весь окупований Крим.

Відео дня

А німецький військовий експерт Крістіан Меллінг вважає, що великим виграшем для України стане те, якщо ЗСУ будуть тримати під вогнем артилерії весь масив суші, що тягнеться до Азовського моря. Це значно сповільнить забезпечення російських військ.

Контрнаступ ЗСУ - актуальне

Нагадаємо, військовий оглядач Олексій Гетьман зазначив, що росіяни розуміють, що втрата міста Токмак відкриє ЗСУ дорогу на Крим. За його словами, коли Силам оборони України вдасться вийти до Токмака і перерізати залізничну артерію, то росіянам нічим буде підвозити забезпечення.

Щоб перерізати російську логістику на півдні України і розірвати "сухопутний коридор" до Криму, українській армії буде достатньо пройти вперед ще 10-15 кілометрів, заявив старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики Ян Калберг.

Вас також можуть зацікавити новини: