ЗСУ знищили ще один корабель зі складу ЧФ РФ / фото УНІАН

Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан припустив, що ЗСУ могли знищити ворожий тральник "Ковровець" у окупованому Криму балістичною зброєю.

Полковник запасу зазначив, що окупанти заявили, що нібито збили 9 ATACMS над півостровом, "тому, ймовірно, туди прилетіло щось балістичне", передає 24 Канал. "Це могли бути "Нептуни", могли - ATACMS", – вважає Світан.

Туди дістають 300-кілометрові ATACMS і українські "Нептуни". Однак, на його думку, "Нептуни" краще використовувати по російській території – Брянській, Курській, Бєлгородській, Воронезькій, Ростовській областях і навіть по аеродрому "Кущевська" у Краснодарському краї.

Відео дня

Він додав, що питання полягає у кількості цих ракет, оскільки їх не так багато. Тож наразі оптимальним варіантом для ударів по окупованому Криму є 300-кілометрові ATACMS. 

Знищення тральщика "Ковровець"

19 травня Генштаб ЗСУ заявив, що Сили оборони України вразили російський тральщик "Ковровец". Йдеться про морський тральщик проекту 266М, який входить до складу Чорноморського флоту РФ. Корабель призначений для проводки по тралах кораблів і суден, розвідувального і контрольного тралення, прокладання фарватерів у мінних полях, участі в закладанні мінних полів.

Раніше "Ковровец" виконував завдання в Атлантичному океані, Перській затоці, Середземному морі. Згодом був переведений до окупованого Севастополя.

Вас також можуть зацікавити новини: