Для росіян є два критичні напрямки на фронті / фото 117 окрема механізована бригада

Російські загарбники зазначають значних втрат на лівому березі Херсонщини.  Для ворожої армії є 2 дуже небезпечні напрямки. Найближчим часом ворог намагатиметься їх якось убезпечити.

Як заявив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан у коментарі "24 Каналу", росіяни бояться 2 напрямків на лівобережжі.

Основні професійні сили російської армії були знищені у 2022 році, зокрема, морська піхота. Нині ж намагаються наступати окупанти, вдягнені у різні види амуніції, зокрема, у форму морської піхоти. На його думку, небезпечні ділянки біля Кринків та Олешків.

Відео дня

З Кринків українські воїни можуть рухатися в бік Армянська, а з Олешків - на Скадовськ. У порту останнього загарбники розвантажують багато військової амуніції, після чого перекидають до тих же Олешків.

Всі потуги росіян на Авдіївському напрямку не дають їм оперативних перспектив. Це було зрозуміло ще з жовтня 2022 року, коли вони почали там рух. Він пояснив, що ЗСУ там правильно вибудували систему оборони, коли один гарнізон підтримує іншого. Тож утримуються одразу і перша, і друга лінія оборони.

"Авдіївка стояла, стоїть і стоятиме. Вона утримується гарнізонами, що стоять поруч", – зауважив Світан.

Йдеться про Очеретинський і Карлівський гарнізони. Вони утримуватимуть Авдіївку, скільки буде потрібно й на скільки у нас буде сил і засобів. Адже достатня кількість боєприпасів створить ще одну "братську могилу" для російських окупантів.

Ситуація на півдні

Як повідомляв УНІАН, на півдні, зокрема на лівобережжі Херсонщини, ситуація залишається складною. У районі населеного пункту Кринки тривають запеклі бої. Фактично село вже не має жодної не зруйнованої будівлі.

Тим часом росіяни б'ють по цивільним цілям на правому березі. Сьогодні агресор поцілив у пункт екстренное медичної допомоги, а вчора - у пункт базування рятувальників.

Вас також можуть зацікавити новини: