Жданов назвав умову звільнення Херсона / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що необхідно Збройним силам України для якнайшвидшого звільнення Херсона від російських загарбників.

Свою думку з цього приводу він висловив на Youtube-каналі.

"Потрібна вогнева перевага над противником. А для того щоб отримати вогневу перевагу, треба перевагу в артилерії, перевагу в авіації і бойові броньовані машини, – заявив експерт. – Накопичення вогневих засобів ураження противника – це головне питання і головна проблема на сьогоднішній день".

За його словами, тоді ЗСУ можна здійснювати контрнаступальну операцію.

"Вона може проводитися різними методами: маневреними групами, масштабним наступом, припустимо, з виявленням слабких місць і ділянками прориву... Тобто варіантів може бути мільйон. Найголовніше – це озброєння. Сьогодні головну роль на полі бою грають танки, гармати і авіація", – зазначив Жданов.

Експерт додав, що питання чисельності угруповання військових на сьогоднішній день не є основним:

"Якщо у нас буде перевага у вогневому відношенні до російських військ, то неважливо – 30 або 50 тисяч росіян там зберуть – артилерія все перемелить, повірте, авіація їй допоможе, а танки відпрасують це все гусеницями".

Контрнаступ ЗСУ на півдні: що відбувається у Херсоні

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти вивозять з лікарень Херсона все обладнання та медикаменти.

У британській розвідці заявили, що дії РФ у Херсоні свідчать про підготовку відходу з міста.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що операція зі звільнення Херсона триватиме до кінця листопада.