Яка ситуація у Харкові 26.04.2022? / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Ситуація на Харківщині неспокійна. В Ізюмі - найскладніша ситуація. Окупанти не полишають атакувати Харків та область.

Дізнавайтеся в онлайн-траснляції УНІАН, що зараз відбувається у Харкові та області. Головні новини 26.04.2022.

22:01 Харківщина продовжує протистояти російській агресії.

Відео дня

21:46 В результаті сьогоднішнього обстрілу Харкова 3 особи загинули, поранено 7. Про це повідомив губернатор Харківської області Олег Синегубов в ефірі телемарафону. За його словами, від обстрілів постраждали мікрорайони Олексіївка, Салтівка та Північна Салтівка. В області обстрілу зазнали Дергачі, Золочівський та Чугуївський райони, де також є загиблі та поранені. Синегубов повідомив, що найгарячішою точкою залишається район Ізюму, де українські війська збили ще один літак.

20:18 Звернення Ігоря Терехова

19:45 "Десь на Харківщині": американські M142 HIMARS вже в Україні. Нині найдальнобійнішою ракетою у ЗСУ є "Точка-У" - 120 км. Якщо HIMARS поставити ракету ATACMS, вона дозволяє бити на 300 км.

19:30 Ігор Терехов: "У нас є вирішення житлових питань"

19:12 Військові РФ продовжують обстрілювати Харків: є загиблі та поранені За даними слідства, 26 квітня 2022 року близько 12 години російські військовослужбовці обстріляли Московський район м. Харкова. Внаслідок обстрілу загинули дві жінки та чоловік. Ще четверо мирних жителів отримали поранення. Також пошкоджено житлові будинки та автомобілі.

18:53 Уряд спрямовує 250 млн грн Харківської області – кошти на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення критичної інфраструктури, що постраждала внаслідок обстрілів, – повідомив прем'єр-міністр Денис Шмігаль.

17:54 Фінські добровольці у нашому рідному Харкові.

16:46 Валківські поліцейські забезпечили кормом службових собак. Чотирилапі правоохоронці допомагають працівникам поліції нести службу на блок постах.

16:28 Ще один російський гелікоптер Ка-52 знищили воїни Десантно-штурмових військ Збройних Сил України на Харківщині. За військовою номенклатурою бойовий гелікоптер Ка-52 "Алігатор" вважається командирською машиною. Випускається з 2008 року, має на озброєнні гарматну установку з лазерною системою наведення, протитанковий ракетний комплекс, авіабомби та іншу зброю. Вартість Ка-52 - близько 16 мільйонів доларів США.

15:56 Отримали черговий гуманітарний вантаж від наших друзів із Польщі. Дуже цінуємо це партнерство і вдячні за постійну підтримку Уряду, представників бізнесу і всіх громадян Польщі. Ми ставили завдання максимально забезпечувати жителів області продуктами харчування, а також формувати резерви. 30 вагонів товарів першої необхідності отримали від компанії InPost Group.

15:25 Російські військові продовжують обстрілювати місто Барвінкове на Ізюмському напрямі, повідомляє передовий лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. Днями співак та волонтер був у "гарячій точці" Харкова – на Північній Салтівці.

13:30 За квитанціями, які приходять як розрахунок за житлово-комунальні послуги, харків'янам платити не потрібно. Тим, хто зробив оплату, зроблять перерахунок після війни. Нагадаємо, що плату за всі комунальні послуги, що надаються у місті Харкові, з 24 лютого і до кінця війни буде списано. Як повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, це послуги гарячого та холодного водопостачання, опалення, вивіз сміття, утримання прибудинкових територій та ін.

13:24 Троє загиблих та 7 поранених внаслідок обстрілів Харкова сьогодні, - Синєгубов. За його словами, дві людини у тяжкому стані.

13:00 Щонайменше 10 людей постраждали 26 квітня внаслідок обстрілу одного з районів Харкова, серед них є загиблі — інформація уточнюється, повідомили Суспільному у Центрі екстреної меддопомоги Харківщини. На місці обстрілу працюють медики.

12:12 При обороні Харкова загинув екс-футболіст львівських Карпат, який захищав Україну у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

11:59 Північна Салтівка у Харкові. Обстріл цього району не припиняється з 24 лютого (відео).

11:47 Відбій повітряної тривоги у Харкові та області!

10:52 Повітряна тривога у Харкові та області!

10:20 Де отримати гуманітарну допомогу в Харкові 26 квітня:

Актуальні адреси пунктів видачі "Укрпошти" та "Нової пошти" дивіться на картах. Нагадуємо, гуманітарна допомога у цих відділеннях надається безкоштовно.

10:00 Генштаб ЗСУ, 26 квітня:

На Слобожанському напрямку противник посилює угруповання військ, продовжує часткове блокування міста Харкова та здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. Загарбники намагаються проводити наступ у напрямку населеного пункту Заводи. Тривають бойові дії.

06:10: Ніч пройшла спокійно, про вибухи не повідомляли. Після відбою о 22:10 повітряну тривогу не оголошували.

01:00: Протягом минулого дня від обстрілу постраждали густонаселені житлові райони Харкова, де немає військових об'єктів та баз. Це Салтівка, Північна Салтівка, Олексіївка. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли і бомбардування українських міст. Гине мирне населення України.

Вас також можуть зацікавити новини: