Путін  шантажує світ ядеркою / скріншот

Російський президент Володимир Путін не передає ядерну зброю Білорусі, він таким шантажем просто піднімає ставки.

Про це повідомив директор Українського інституту майбутнього, колишній радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі інформаційного телемарафону. За його словами, це буде ядерна база РФ у Білорусі.

"Путін знову пробує підіймати ставки ядерним шантажем. Нічого іншого у нього немає. Дуже важливо сказати про те, що він не передає (ядерну - УНІАН) зброю білорусам, про що Лукашенко неодноразово просив, а розміщує свою ядерну базу на території країни", - сказав він.

Відео дня

Експерт вважає, що це підняття ставок існує для того, аби східно- та центральноєвропейські країни почали достатньо серйозно напружуватися.

"Але з моєї точки зору - це не більше, ніж підняття ставок та спроба змусити світ сідати з ним за стіл переговорів", - додав Денисенко.

Ядерна зброя у Білорусі - що відомо

25 березня Путін заявив, що розмістить російську тактичну ядерну зброю у Білорусі.

За його словами, Лукашенко уже довгий час просив його розмістити таку зброю в країні. В Білорусі до 1 липня має завершитися будівництво сховища для тактичної ядерної зброї. Наразі на території країни розміщено 10 літаків, які здатні нести такі боєприпаси.

За словами аналітиків ISW, Путін, імовірно, пообіцяв Лукашенку розмістити на території Білорусі ядерну зброю ще до повномасштабної війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: