Володимир Путін / фото REUTERS

Російські окупанти оголосили псевдореферендуми в "ЛДНР", а також на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей з питання приєднання до РФ для того, щоб попередити можливий наступ Збройних сил України.

Таку думку висловив російський правозахисник та юрист Марк Фейгін.

"Ми бачимо, що після операції ЗСУ у Харківській області ситуація набула зовсім інший оборот. Я вважаю, що поворот у війні дійсно відбувся, остаточний переломний момент, оскільки зупинити наступ ЗСУ вже неможливо. І розуміння цього змушує партію війни в оточенні Путіна форсувати ситуацію, проводити "референдуми", щоб спробувати останнім цим засобом зупинити можливу деокупацію територій", – вважає він.

Фейгін прогнозує, що зазначені українські території оголосять російськими, щоб загрожувати використанням доктрини безпеки і застосуванням всіх засобів: "аж до ядерної зброї і якихось інших неконвенційних видів зброї (хімічної чи іншої), щоб "захистити" ці території".

"Це сигнал, який Москва посилає Києву і значною мірою заходу, щоб той вплинув на Київ, і Київ пішов на переговори, на перемир'я, на якусь угоду... Остання спроба продемонструвати, що Москва готова до більш рішучої відповіді і до більш рішучих дій".

Нагадаємо, 20 вересня окупанти оголосили про проведення з 23 по 27 вересня фейкових "референдуми" з питання приєднання до Росії територій "ЛНР", "ДНР", Херсонської та Запорізької областей України.