У "ДНР" і "ЛНР" оголосили дати проведення "референдумів" про входження до складу РФ / фото facebook.com/den.kazansky

Так звана "народна рада" псевдореспубліки "ЛНР" проголосувала за проведення "референдуму" про входження до складу Російської Федерації.

"Закон" про псевдореферендум вже підписав ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник.

Призначений окупантами перший заступник голови "народної ради" самопроголошеної "ЛНР" Дмитро Хорошилов оголосив, що "референдум" пройде з 23 до 27 вересня.

"Закон" про псевдореферендум вже підписав ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник
"Закон" про псевдореферендум вже підписав ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що вони проведуть свій "референдум" у той же період, що і "ЛНР".

Окупанти заявляють, що офіційні результати псевдоголосувань вони оприлюднять 28 або 29 вересня, "після чого "ДНР" і "ЛНР" зможуть направити офіційний запит на вступ до складу Росії". Голосування на референдумах буде як очним, так і заочним.

Голова окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що псевдоферендум із входження регіону до складу Росії також призначено на 23 – 27 вересня.

Як повідомляє "Медуза" з посиланням на джерела, близькі до адміністрації Путіна, "референдуми" одночасно пройдуть не лише у "ДНР", "ЛНР" та Херсонській області, псевдоголовування тими ж днями готують й на Запоріжжі.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни зробили висновок, що контрнаступ ЗСУ викликає паніку у впливових осіб з Кремля та підриває і без того низький моральний дух російських військових зі складу так званих елітних підрозділів. Про це, зокрема, свідчить термінове обговорення необхідності негайної анексії Росією Луганської та Донецької областей, яке відбулося 19 вересня серед російських ставлеників.

Вас також можуть зацікавити новини: