Окупанти через власну дурість втрачають РСЗВ у "небезпечній" межі фронту / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Армія РФ змушена стягувати свої реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) ближче до лінії бойового зіткнення, щоб закрити значні втрати артилерії за травень та червень.

За підсумком, через такі вимушені дії ворог станом на 14 липня втратив 48 одиниць РСЗВ й це ще не кінець місяця, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. 

"Після успішного виносу артилерії РОВ за травень і червень, вони змушені ближче до ЛБ тягнути РСЗВ, для компенсації втрат", - вказав він.

Відео дня

Також Коваленко зазначив, що армія РФ намагається відмовлятися від застосування бойової авіації на лінії зіткнення, оскільки у ворога нарешті з'явилося розуміння, що одна "збита пташка" обійдеться йому мінімум в 16 млн доларів: "З іншого боку, липень не стане ізгоєм і очевидний рекорд вже очевидний",- вважає військово-політичний оглядач.

ЗСУ станом на 14 липня збили 48 одиниць РСЗВ РФ з початку місяця / фото t.me/zloyodessit

Окупанти намагаються тиснути на ЗСУ за допомогою артилерії

Зазначимо, сьогодні Генштаб ЗСУ уточнив оперативну ситуацію на фронті і вказав, що ворог намагається тиснути на армію України за допомогою артилерії. Однак наші захисники стійко тримають оборону.

Зокрема, за цю добу сталося близько 30 бойових зіткнень на п'яти основних ділянках фронту. Активні бої йдуть на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: