Росія атакувала Україну групами 'Шахедів': скільки дронів збили

У ніч на 6 жовтня 2023 року російські окупаційні війська вчергове атакували Україну ударними дронами типу "Shahed". Їх запустили із мису Чауда (Крим).

Як повідомляю у Повітряних силах ЗСУ, зафіксовано пуски 33 "шахедів", які прямували кількома групами у напрямку південних, східних та центральних областей.

До відбиття повітряної атаки залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи мобільних вогневих груп та радіоелектронної боротьби.

Відео дня

"Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 25 "Shahed-131/136", зокрема у межах Одеської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Черкаської та Житомирської областей", - йдеться у повідомленні.

Остані атаки окупантів

Росіяни завдали удару по Харкову. Удари було здійснено близько 7:00 в п’ятницю, 6 жовтня. Поліція Харківської області повідомляє, що в Харкові зафіксовано два прильоти ворожих ракет. Попередньо, це ракети типу "Іскандер". 

5 жовтня РФ вдарила ракетою по селу Гроза в Куп'янському районі на Харківщині. Ракета влучила в будівлю, де знаходилися магазин і кафе. Там перебувало близько 60 осіб - там проходили поминки по українському військовому, який загинув ще на початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

51 людина загинула внаслідок удару. Троє людей вважаються зниклими безвісти. 

Вас також можуть зацікавити новини: