Окупанти тікають з Херсона / фото Суспільне

З окупованого Херсона тікають зрадники. Українська операція за кілька тижнів може сильно вплинути на хід подій. Прощаються з Херсоном й самі росіяни.

Про це розповів економіст і політолог Олег Соскін у новому випуску програми "Аргумент".

За його словами, зараз російські окупанти вже розуміють, що Херсон вони не втримають. Адже немає можливості перекинути туди свіжих"мобиків".

"Доставляти туди снаряди, нове озброєння важке неможливо... У жовтні вода буде така холодна, що не переправишся на той берег", - зазначив Соскін.

"Якщо зараз почнеться операція, максимум за два тижні війська наші вже будуть стояти під Херсоном", - упевнений політолог.

Він додав, що в окупантів на Херсонському напрямку почнуться проблеми з провізією та зимовим обмундируванням. Плюс у них спостерігається нестача медикаментів.

"Тобто в окупантів фактично не залишається міст з інфраструктурою. У них залишився Берислав і Херсон, а все інше - кожен день відбувається стиснення", - зазначив Соскін.

Крім того, закінчуються паливно-мастильні матеріали. Також росіяни не знають, що далі робитимуть з пораненими.

За словами політолога, "зеленого коридору" для росіян на Херсонському напрямку не буде. Їм залишається одне - здаватися в полон.

Контрступ ЗСУ на Херсонщині

Наприкінці серпня ЗСУ оголосили про початок контрнаступу на півдні України. Водночас українські військові почали активно звільняти населені пункти в Харківській області.

2 жовтня, за інформацією британської розвідки, ЗСУ розпочали нову фазу наступальних операцій в області.

6 жовтня голова об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що ЗСУ звільнили у жовтні понад 400 квадратних кілометрів Херсонщини.

Вже 7 жовтня ввечері президент України Володимир Зеленський заявив, що з 1 жовтня в Херсонській області звільнені і стабілізовані більше 500 квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів.

Аналітики Американського Інституту вивчення війни зазначають, що українські військові досягають значних успіхів у Херсонській області.

Вас також можуть зацікавити новини: