Україна отримала танки Abrams / скріншот

Американські танки Abrams M1, передані Україні, погано справляються з брудом, пише видання Forbes.

Зазначається, що фільтри на впуску двигуна вимагають постійного очищення (мінімум двічі на день), щоб у потужний, але крихкий двигун не потрапляли бруд та сміття. Якщо не приділяти чищенню увагу протягом 12 годин, - це може привести до необхідності поміняти не тільки двигун, але і трансмісію, відправивши танк на тривалий ремонт.

"Це усунуло б один з небагатьох українських М-1 з поля бою так само впевнено, як російська міна або ракета. Глибоке технічне обслуговування українські Abrams проходять у Польщі", - йдеться в публікації.

Відео дня

Зазначається, що саме фільтри Abrams можуть виявитися найбільшим головним болем для українських військових.

Також вказується, що танки вимагають багато палива, про що турбувалися багато хто з експертів і навіть деякі чиновники після того, як адміністрація президента США Джо Байдена пообіцяла Україні надати М-1. Заступник міністра оборони США Лора Купер назвала Abrams "пожирачем бензину".

Танки Abrams в Україні

Раніше повідомлялося, що Україна отримала всі танки M1A1 Abrams, які адміністрація президента США Джо Байдена зобов'язалася передати Києву. Йдеться про 31 танк.

Як зазначав представник армії США в Європі та Африці полковник Мартін О'Доннелл, може знадобитися деякий час, перш ніж Abrams відправлять на поле бою, оскільки українським військовим потрібно перевірити наявність необхідних елементів підтримки та визначити, коли і де використовувати танки.

Вас також можуть зацікавити новини: