Артилерія окупантів обрала графік для третьої хвилі штурмів Авдіївки, заявив Світан / Колаж УНІАН, фото facebook.com/GeneralStaff.ua, фото скріншот

Третина штурмова хвиля Авдіївки почалася: чорноземи Донбасу поглинають техніку РФ, немов рідкий бетон, проте вона визначила для себе нову тактику - роботу на "живця", в якій ключова роль відведена артилерії.

Про це заявив військовий експерт Роман Світан. "Третя, вона почалася, вже тиждень як мінімум йде. Це вже зрозуміло, питання в залученні техніки", - зазначив він.

За словами Світана, у Росії почалася проблеми з підтягуванням резервів через сезон дощів. "Це Донбас, там більше півметра чорнозему в мокрому стані - це практично рідкий бетон, який не пропустить техніку ні в якому вигляді", - уточнив експерт.

У зв'язку з цим армія РФ обрала для себе нову тактику так званих "живих штурмів". Коли техніка з великої дальності, або з доріг з твердим покриттям прикриває піхоту. Однак частіше, замість машин на колесах, в бій йде артилерія. 

"А в основному це не гусенична техніка, а артилерія. Вона прикриває піхоту, яка виконує певні наступальні дії", - зазначив експерт. 

Світан уточнив, що зазвичай загони такої артилерії мізерні за кількістю: один взвод налічує приблизно 30 осіб - рідкість, коли окупантів буває більше. Однак таких хвиль дуже багато. Буває за день кілька десятків йдуть напливами: по десять, по двадцять, по тридцять росіян.

"Гинуть, однозначно, відходять. Але наступні хвилі не зупиняються, є певний графік руху. Приблизно такий як Росія вже використовувала в районі Бахмута. Тоді вона також закидувала наші позиції живою силою", - уточнив він.

За словами Світана, зазвичай РФ виводить такі "хвилі" в атаку, щоб визначити позиції бойових точок ЗСУ. "Це називається робота "на живця", я б так сказав", - охарактеризував тактику РФ експерт.

Окупанти частково успішні в Авдіївці, каже ISW

Сьогодні Інститут вивчення війни (ISW) в останньому звіті про бої в Україні констатував, що окупанти частково успішні в Авдіївці. Їм вдалося реалізувати незначне просування на північ від місцевого коксохімічного заводу.

Зазначимо, що днями раніше окупант показав поруч із заводом "братську могилу" солдатів РФ

Вас також можуть зацікавити новини: