Якщо Росія не програє, то Росія атакує тим чи іншим способом різні країни в Європі, заявив Подоляк / скріншот

Якщо Росія не програє у війні в Україні, то росіяни атакують тим чи іншим способом різні країни в Європі і, врешті-решт, розв'яжуть Третю світову війну. Такий прогноз в інтерв'ю УНІАН зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, коментуючи недавню заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що "Україна повинна служити буферною зоною між Росією і країнами Заходу".

"На сьогодні очевидно, що ніяка буферна зона неможлива. Якщо Росія не програє, то Росія атакує тим чи іншим способом різні країни в Європі. Це безсумнівне майбутнє. І у тієї ж Угорщини немає якогось суверенного права залишитися поза цими непередбачуваними наслідками, як і у будь-якої іншої європейської країни", - зазначив Подоляк.

На його думку, якщо Росія не програє, то політичний простір буде абсолютно переформатовано:

"Будуть домінувати інші країни та інші альянси. І Росія збере під своєю егідою максимальну кількість відморожених країн і режимів, терористичних організацій. Вони будуть практично постійно ініціювати ті чи інші конфлікти, які в один "прекрасний" момент зіллються в масштабну війну, так звану Третю світову".

У тому ж випадку, якщо Росія програє, то сформується новий транскордонний простір.

"У самій Росії відбудеться безумовне оновлення вертикалі управління, оновлення політичних еліт. Якийсь час вони будуть мати слабку демократичну конструкцію, і за цей час можна буде переглянути принципи відносини між Європою і Росією, між Росією та іншими країнами. Європа отримає вікно можливості чітко зафіксувати кордони, переформатувати власне військове виробництво, враховуючи досвід цієї війни, переформатувати свої армії, зробивши центральною українську армію, яка пройшла війну. Тоді ми будемо мати зовсім інший каркас. А буферна зона  -неможлива теорія", - резюмував Подоляк.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що без допомоги західних союзників Україна буде слабкою на полі бою, і ризик захоплення зросте:

"Відбудеться велика криза. Зараз війна, а буде велика криза для всієї Європи. Чому? Тому що без допомоги США, без допомоги ЄС Україна буде боротися, але Україна буде слабшою, і це буде можливість для Росії захопити нас. Як тільки вони нас захоплять, повірте мені, це буде війна НАТО з Російською Федерацією".

Вас також можуть зацікавити новини: