Щонайменше 2 місяці воїни "Гвардії наступу" будуть проходити навчання / фото Гвардії наступу

28 тисяч добровольців бажають долучитися до "Гвардії наступу" і станом на 11 березня практично всі підрозділи вже сформовані.

Як заявив очільник МВС Ігор Клименко в ефірі телемарафону, відбір людей доволі суворий.

"28 тисяч заяв від добровольців ми вже прийняли. В першу чергу заявки проходили через Центри надання адміністративних послуг та через сайт. Звичайно, не всі потрапляють в ці підрозділи, тому що достатньо жорсткий відбір. Навчання практично всіх підрозділів ми вже розпочали на полігонах нашої країни і там не всі витримують", - сказав Клименко.

Відео дня

Він також наголосив, що формуються списки резервістів.

"Навчання триватимуть стільки, скільки буде необхідно, щоб отримати боєздатні підрозділи Нацгвардії, ДПСУ та Нацполіції, які всі зараз називаються "Гвардією наступу". Підрозділи в основному, здебільшого сформовані. Ми набираємо вже додатково добровольців, щоб мати резерв на майбутнє", - додав голова МВС.

"Гвардія наступу": що відомо

В лютому 2023 року в Україні оголосили про формування "Гвардії наступу". Всього створюють вісім штурмових бригад. До Нацгвардії можна приєднатися у бригади "Буревій", "Червона калина", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та легендарний "Азов". У Держприкордонслужбі чекають на охочих долучитися до бригади "Сталевий кордон", у Нацполіції – до бригади "Лють".

Імена осіб, які приєдналися до "Гвардії наступу", засекретять.

Підготовка бійців "Гвардії наступу" триватиме від 2 до 4 місяців.