Романенко прокоментував російський удар по "Епіцентру" в Харкові / колаж УНІАН, фото Олег Синєгубов, скріншот

25 травня російські загарбники вдарили по гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові. Ворог бив авіаційним боєприпасом УМПБ Д-30.

Як зауважив в ефірі телеканалу "Ми – Україна" авіаційний експерт, провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко, від самого початку ці боєприпаси позиціонувалися як високоточна зброя з GPS-наведенням. Вони влучають саме туди, куди їх направляли.

"Те, що заклали, в усякому разі, з якимось відхиленням – може бути десяток метрів, не більше. Він влучає саме туди, куди його направляли. Тому якщо росіяни хотіли попасти по гіпермаркету – вони, власне, туди і направили ці координати і занесли в систему наведення цього боєприпасу", – пояснив Романенко.

Відео дня

Удар по "Епіцентру" в Харкові

Вдень 25 травня російські загарбники вдарили по гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові. Внаслідок атаки є загиблі та постраждалі. За даними місцевої облпрокуратури, 17 осіб вважаються зниклими безвісти. 

Зазначалося, що зʼясовувати, скільки людей було в гіпермаркеті на момент атаки будуть по відеозаписах. Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко наголосив, що через сильну пожежу "тіла будуть дуже сильно понівечені або від них не залишиться нічого".

Начальник поліції області Володимир Тимошко повідомляв, що удару по гіпермаркету було завдано авіабомбами УМПБ Д-30

Вас також можуть зацікавити новини: