В окупантів новий дедлайн для захоплення Авдіївки / фото Віталій Барабаш, Telegram

Російські загарбники вже кілька разів "переносили" дедлайн захоплення Авдіївки Донецької області. Зараз зʼявилася нова дата – до 15 березня. 

"Росіяни здійснюють штурми Авдіївки не тому, що це місто має стратегічне та військове значення, а тому, що це підґрунтя для того, щоб виконати наказ Путіна. Раніше армії РФ було поставлено завдання захопити Авдіївку до 14 грудня, потім був наступний дедлайн до 1 січня. А якщо не вдасться, то росіяни вже готові на ще один дедлайн - це вже до 15 березня, коли відбуватимуться вибори президента РФ", – пояснив в ефірі "Еспресо" військовий аналітик, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

Водночас він наголосив, що поки Збройним силам України вистачає сил і засобів для утримання оборони Авдіївки. Крім того, розроблено план виходу військ із міста на випадок такої необхідності. 

Відео дня

"Якщо потрібно буде відходити, то буде команда на відвід, і це доволі складна тактична операція. Наразі немає впевненості в тому, що ворог зможе взяти Авдіївку в кільце, це поки що припущення. Якщо противник залучить додаткові сили та засоби, то триматися за Авдіївку немає сенсу зі стратегічної точки зору. Але це не вплине на всю лінію східного фронту", – констатував майор запасу НГУ.

Війна в Україні: важливі новини

Військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч осіб. Про це повідомив очільник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія. За його словами, 25 грудня Кабмін "мав би внести законопроект щодо мобілізації, над яким він працює на прохання військових".

Тим часом у Генштабі відзвітували про ситуацію на фронті. ЗСУ відбили десятки атак. Зокрема, на Купʼянському напрямку Сили оборони відбили 21 атаку ворога. 

Вас також можуть зацікавити новини: