Аналітик розповів, чим можуть бути небезпечні "вагнерівці" в Білорусі / фото t.me/orchestra_w

Твердження про те, що найманці ПВК "Вагнер" нібито будуть заходити в  Сувалкський коридор виходять від російських пропагандистів, а домисли провокують самі ж "вагнерівці".

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що раніше близько сотні "вигнерівців" висунулися в напрямку Сувалкського коридору, чим викликали підвищену готовність у польських військових. 

Експерт зазначив, що, на сьогоднішній день в Білорусі розміщено від 4 до 5 тис. "вагнерівців". "Сам по собі табір в районі села Ціль може спокійно прийняти 8 тис. тіл і навіть більше, якщо потіснитися. Але якщо розглянути потенціал 8 тис. "вагнерівців", чи здатні вони прорубати Сувалкський коридор? Не буду мучити - ні", - констатував Коваленко.

Відео дня

Він нагадав, що функціонал ПВК "Вагнер" це не військові операції, а гібридні, а прорив Сувалкського коридору це виключно військова операція. "Остання військова операція у ПВК "Вагнер" це похід на Бахмут. Пам'ятаєте результат цієї операції?",- зазначив аналітик і нагадав, що в Бахмуті за різними оцінками найманці втратили від 30 до 50 тис. чоловік.

"А тепер, уявімо собі як 8 тис. "вагнерівців", без важкої техніки, ББМ і артилерії, будуть проривати майже 100 км Сувалкського коридору. А, що ж польська армія? Майже 60 тис. поляків будуть стояти осторонь і дивитися як зеки на буханках і пікапах з кулеметами "Максим" розсікають по трасі 651?", - задався питанням аналітик.

На думку Коваленка, від "вагнерівців" для Польщі, а так само Литви і Латвії може бути тільки загроза диверсійно-терористичної діяльності в прикордонній зоні. "Інші загрози виключаються. Якщо тільки у Москви немає мети повністю позбутися ПВК "Вагнер" і кинути їх в суїцидальну місію. Але це не так", - констатував Коваленко.

"Вагнерівці" в Білорусі

Найманці ПВК "Вагнер" почали масово прибувати до Білорусі після невдалого бунту наприкінці червня.

Українські прикордонники вчора повідомляли, що  у Білорусі перебували приблизно 5 тис. "вагнерівців".

Вас також можуть зацікавити новини: