Коваленко назвав найгарячішу ділянку на лінії зіткнення в Україні / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Найзапекліші бої зараз відбуваються в районі Часового Яру Донецької області. Російські окупаційні війська отримали наказ збільшити наступальні дії в районі міста.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, ситуація в районі міста – складна і напружена. 

"Це найгарячіша точка на сьогоднішній день на всій лінії зіткнення, оскільки для російських окупаційних військ місто являє собою гранично важливу локацію", – наголосив Коваленко. 

Відео дня

Експерт нагадав, що Часів Яр – найвища точка в регіоні. Через це противник отримав команду наростити наступальні дії на місто з другої половини травня. При цьому ворог не до кінця створи умови для цих наступальних дій, а саме на південному фланзі, зауважив Коваленко.

Він каже, що ситуація з Кліщіївкою та Андріївкою залишається для окупаційних військ РФ невирішеною.

"Іванівське частково залишається під контролем України в декількох локаціях. Це означає, що російські війська не впевнені у своєму становищі на південному фланзі, і починати наступ на Часів Яр – передчасно. Але їх женуть у спину, їм потрібні результати, особливо з огляду на покрокову допомогу, яку Україна отримує від партнерів, і її появу в найбільш небезпечних локаціях", – продовжив Коваленко. 

Однією з таких критичних точок на передовій є Часів Яр. Оглядач пояснив, що росіяни намагаються укріпитися "на східних околицях, у районі каналу, який є частиною східної частини Часового Яру".

"Найзапекліші бої нині відбуваються саме тут. Загалом, на цей момент наступ призвів до того, що втрати у російських військ на цьому напрямку різко зросли, як у людських ресурсах, так і в механізованих підрозділах, які вони зараз активно залучають для посилення штурмових операцій", – резюмував він.

Війна в Україні: ситуація на фронті

Українські військові продовжують завдавати втрат противнику. Так, бійці 110-ї окремої механізованої бригади знищили черговий російський штурмовик Су-25. Російський літак було збито на Покровському напрямку. Примітно, що це вже восьмий збитий літак на рахунку бійців за 20 днів.

Командир батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко каже, що за два місяці українські захисники на певних напрямках фронту будуть переломлювати ситуацію на свою користь. За його словами, щодня Сили оборони України мають певні тактичні успіхи на полі бою.

Вас також можуть зацікавити новини: