Іван Ступак прокоментував нещодавнє знищення трьох російських літаків Су-34 / фото wikimedia.org

Військовий експерт, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак прокоментував нещодавнє знищення одразу трьох російських Су-34 українськими військовими. Він припустив, що це могли бути літаки з нової партії, якою хизувалися окупанти. 

"Я впевнений, що ось це знищення трьох, не одного, не двох, а саме трьох літаків Су-34 – це двомісні бомбардувальники. До речі, буквально в листопаді росіяни хизувалися, що "наші мальчики отримали нову партію Су-34". Дуже ймовірно, що саме нова партія була і знищена нашим мандрівними Patriot на півдні Херсонської області", – зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

На думку Ступака, збиття цих літаків мало і психологічний ефект. Крім того, він переконаний, що найближчим часом можна очікувати на ще одне подібне збиття ворожого літака. 

Відео дня

"Мінімум один літак, і це ще більше повпливає на психологічну здатність російських пілотів робити ці завдання, бо були повідомлення, що вони до останнього моменту відмовлялися літати, бомбити, бо було невідомо, яку небезпеку ти зловивши від українців, а тут три літаки. Вже не можна це приховувати, тому, я думаю, ще додаткове збиття, і це повпливає на психологію, плюс на позиції наших військових, які не будуть обстрілюватися цими великими бомбами, які скидають ці літаки", – констатував експерт.

Війна в Україні: це варто знати

ЗМІ підрахували, скількох пілотів втратила Росія за час повномасштабної війни в Україні. Повідомляється, що це число вже перевалило за 200 осіб. При чому лише у 2023 році Росія втратила щонайменше 59 військових пілотів.

Тим часом на фронті за добу відбулося 57 бойових зіткнень. У Генштабі зазначили, що окупанти зазнали значних втрат на лівому березі Дніпра в Херсонській області. 

Вас також можуть зацікавити новини: