Експерт пояснив, чи несе збільшення армії РФ загрозу для України зараз / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що анонсоване російським міністром оборони Сергієм Шойгу збільшення армії РФ до 1,5 мільйона осіб до 2026 року, станом на сьогодні не є серйозною загрозою для України. Проте це може бути небезпечним для майбутніх поколінь. 

"Давайте подивимось на цю ситуацію наступним чином – вони будуть збільшувати фактично армію на 300 тисяч протягом трьох років? Війна в Україні закінчиться набагато раніше, ніж Росія зможе збільшити свою армію до такої кількості. Тому для України воно не є такою загрозою станом на сьогодні. В майбутньому, для майбутніх поколінь – так, дійсно. Від російської армії в 1,5 мільйона завжди буде загроза", – розповів експерт в інтервʼю ТСН

За словами Коваленка, цікавим фактом є створення Росією нових мотострілецьких дивізій. Виникає питання, чи є в РФ можливість забезпечувати ці нові підрозділи та надавати їм техніку.

Відео дня

"Зараз ми бачимо, що вони не можуть навіть повноцінно забезпечувати ті підрозділи, які вони відправляють у зону бойових дій, їм не вистачає, вони не встигають підіймати (техніку – ред.) з консервації, ремонтувати тощо. Доводити до боєздатного стану саме ту техніку, яка потрібна. Тому у мене є великі сумніви, що вони зможуть повноцінно взагалі сформувати нові підрозділи, особливо зараз, коли усі інші в російській армії також критично потребують доукомплектації. На сьогодні в Росії немає жодного підрозділу, який би був на 100% укомплектований. Усі вони мають недоукомплектацію 30% та більше", – додав він. 

Проблеми в армії РФ 

Заступник начальника ГУР МО генерал-майор Вадим Скібіцький заявив, що в разі мобілізації ще 500 тисяч росіян, про плани РФ здійснити яку говорять дедалі частіше, у країни-агресора виникнуть проблеми з їх забезпеченням. Крім того, мобілізовані росіяни залишаються вкрай невмотивованими і погано озброєними.

Крім того,  росіяни перекидають в Україну радянське озброєння. Зокрема, на Бахмутський напрямок доправили гаубиці зразка 1943 року. Військовий експерт, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов пояснив, що це свідчить про те, що в РФ закінчуються запаси артилерійських систем.

Вас також можуть зацікавити новини: