В Україні постійно готуються нові резерви військових / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Українська армія готова до утворення нових боєздатних підрозділів, однак виникає проблема щодо темпів поставок західної зброї.

Ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман у ефірі "Еспресо" зазначив, що постійно готуються нові резерви та з’єднання.

"Зараз питання, яка кількість не стільки в російської, як в української армії, вже готових до використання сил, зокрема й виведених з правого берега. Плюс, як ми знаємо, постійно готуються нові резерви, створюються нові з’єднання. Повідомлення про те, що створюється ще одна десантна бригада, ще одна механізована бригада, йдеться вже про створення нових армійських корпусів", - додав експерт.

Відео дня

За його словами, українська армія може доволі швидко створювати нові з’єднання. Це вимагає справді великих поставок зброї від партнерів.

"Звичайно, частину можна взяти з трофеїв, з того ж Харківського напрямку, як повідомляється, взято доволі багато, адже вся проблема в тому, що фронт великий, крім створення українського ударного кулака для того ж Мелітопольського напрямку, бажано кинути резерви й на північний схід, і на Бахмут, словом, розсмикувати сили, яких в принципі не так вже й багато, бо резерви ще не повністю готові", - підсумував Гендельман.

Війна в Україні: останні новини

З 24 лютого орієнтовно знищено близько 86 тис. 710 російських загарбників.

За даними The New York Times, третина переданої Україні артилерії у неробочому стані. За даними видання, США організували у Польщі пункт, у якому ремонтують західну артилерії для українського війська.

Колишній співробітник СБУ і експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак вважає, що війна в Україні вже пройшла екватор, однак поки невідомо, коли саме буде фініш.

Вас також можуть зацікавити новини: