Дата початку дворічного дослідження — 20 лютого 2019 року / фото Dassault Aviation

Європа почала розробку винищувача шостого покоління.

Про це повідомляє Defence blog, передає Naked-science.

Угода про дослідно-конструкторські роботи підписали міністр оборони Франції Флоранс Парлі і міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен. Основними виконавцями повинні стати французька Dassault Aviation і загальноєвропейська Airbus. Потім до них можуть приєднатися інші компанії.

Відео дня

Читайте такожРосійський Су-57 прикинувся "Мисливцем"

Рішення двох країн експерти вже назвали важливою віхою у забезпеченні європейського суверенітету і технологічного лідерства у сфері військової авіації на найближчі десятиліття. Future Combat Air System називають однією з самих амбітних європейських оборонних програм століття.

Дата початку дворічного дослідження — 20 лютого 2019 року.

Як зазначає видання Defence Blog, система Next Generation Weapons System буде в себе включати високотехнологічний пілотований винищувач New Generation Fighter, що об'єднує нові і модернізовані системи озброєнь, а також набір безпілотних систем, інтегрованих у єдиний інформаційно-командний простір. Раніше амбітну програму назвали ключовим елементом європейської безпеки.

Згідно з наявними даними, демонстратор технологій винищувача майбутнього може з'явитися вже в середині 2020-х. Створений на його основі літак замінить Dassault Rafale і Eurofighter Typhoon приблизно до 2035-2040 років.

Як повідомляв УНІАН, влада Японії ухвалила рішення про розробку нового винищувача, який повинен буде замінити застарілі Mitsubishi F-2 в 2030-х роках.