У командуванні Повітряних сил ЗСУ пояснили, що турецькі ударні БПЛА істотно посилять обороноздатність України / скріншот

В Україні проходять випробування турецьких ударних безпілотників Bayraktar TB2.

Випробування транслювалися у прямому ефірі на сторінці президента України Петра Порошенка у Facebook.

Читайте такожУкраїнські військові збили саморобний ударний безпілотник бойовиків на Донеччині (фото)

Відео дня

"Сьогодні особливий день. Тут (у Хмельницькій області – УНІАН) і зараз відбуваються випробування безпілотного літального апарата Bayraktar турецького виробництва", - заявив Порошенко.

Крім того, президент анонсував передачу Збройним силам України нових зразків військової техніки та озброєння.

Також Порошенко повідомив, що безпілотники Bayraktar TB2 будуть поставлені на озброєння в підрозділи сил спецоперацій, десантників, моторизовані війська та інші військові частини.

За словами президента, випробовування пройшли успішно завдяки системі лазерного наведення та високоточної зброї.

«Я вітаю з цим ЗСУ, вітаю український народ. У нас сьогодні з’явилася абсолютно нова зброя – ударні безпілотники», - заявив Порошенко.

«Ви бачите камеру, яка працює безпосередньо на БПЛА, ви бачите точність потрапляння. На сьогодні з’явилися абсолютно нові можливості і у сил спецпризначення – сил спецоперації ЗСУ, десантників, інших частин, в тому числі моторизованих, які будуть мати на озброєнні зазначені комплекси», - зазначив глава держави.

Порошенко вважає, що отримання Україною ударних безпілотників Bayraktar TB2 є гарним внеском в укріплення обороноздатності держави.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня Порошенко заявив про підписання угоди про закупівлю для українського війська ударних турецьких безпілотників Bayraktar TB2.

14 січня у командуванні Повітряних сил ЗСУ пояснили, що турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2 суттєво посилять обороноздатність України, проте на даний момент невідомо, у які роди військ вони надійдуть.