REUTERS

Президент США Дональд Трамп дозволив американській армії використовувати саморуйнувальні протипіхотні міни.

Читайте такожАмериканці переробили легкий вертоліт у вантажний безпілотник (фото)

Як повідомляє «Голос Америки», Трамп переглянув обмеження на використання протипіхотних мін, встановлені адміністрацією Барака Обами у 2014 році.

Відео дня

Причиною названо те, що ці обмеження здатні суттєво послабити американські війська.

У 2014 році було встановлено, що США більше не виробляють і не закуповують протипіхотні наземні міни. Було також заборонено використовувати наявні міни за межами Корейського півострова.

У заяві Білого дому йдеться, що це рішення негативно вплинуло на оборонні можливості США, і тому ухвалено рішення використовувати міни нової конструкції, «спеціально розроблені для того, щоб зменшити можливість завдання ненавмисної шкоди цивільним особам і союзникам».

Збройні сили США отримали право використовувати міни, які саморуйнуються не пізніше 30 днів після встановлення і мають дублюючу систему контролю, що гарантує їх самознищення. Також знято географічні обмеження на застосування протипіхотних мін.

США не приєдналися до Конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їх знищення, яку підписали більш як 160 держав.