Український безпілотник "Каратель" / Скріншот

Волонтери назбирали 7 мільйонів гривень та закупили 4 комплекси безпілотників. Три вже вдало виконують завдання на знищення ворогів.

Як йдеться в сюжеті ТСН, Комплекси відправляють разом із комплектами снарядів, на які українці складали гроші та залишали ворогові послання. 

"Від бабусі Ліди з Медведівки", "За Київ від лютого півдня", "Теплі вітання від Ніки", - такі "привіти" передають українці російських загарбників за допомогою цих безпілотників, це - написи на бомбах для "Панішера".

Тож люди можуть не просто донатити, а й відправляти "послання" окупантам. Одне таке "привітання" коштує від 2 тис. грн, й за кілька місяців українці передали понад 4 тисячі таких. 

Журналістам розповіли, що українці донатили від кількох гривень до 50 тисяч доларів. За декілька місяців зібрали 7 млн грн, за які закупили чотири комплекси БПЛА. 

"Передаємо такий останній БПЛА підрозділу Нацгвардії. Перші три комплекси були передані СБУ, а саме центру спецоперацій "Альфа", - заявляє співзасновниця волонтерської організації Любов Галан.

Такий безпілотник летить низько, щоб його не побачили "очі" ворожої ППО, утім заряд може на собі нести значно більший, ніж інші безпілотники. 

Розробники про український дрон Punisher або "Каратель"

Максим Суботін та Дмитро Забаштанський разом з командою українських волонтерів розробили перший унікальний український багаторазовий ударний дрон під назвою Punisher або "Каратель".

Розробники розповіли, що це найменший і найлегший ударний дрон, який не має аналогів у світі. Він здатен завдавати ударів по захищених об’єктах ворога на глибині до 40 кілометрів. Наразі безпілотник здатен нести 2,5 кг, але цю вагу планують збільшити. 

У складі комплексу є станція наземного контролю, антена, трекбол, зарядні станції, додаткові батареї та катапульта. 

Також до Punisher є контейнер, який допрацьовують у кожному з підрозділів ЗСУ, де його роблять бойовим.

Вас також можуть зацікавити новини: