Україна буде використовувати касетні боєприпаси максимально відповідально / скриншот відеосимуляції атаки DPICM

Використання касетних боєприпасів заборонено у багатьох країнах, оскільки такий вид зброї має потужну дію. До їх використання українські військові ставитимуться із максимальною відповідальністю. 

Як розповіла в ефірі "24 каналу" керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, такий боєприпас збільшує площу ураження, відповідно це дасть більші результати бойової роботи по противнику на полі бою, порівняно з іншими снарядами.

"Використання касетних боєприпасів у світі тяжіє до заборони, оскільки вони мають надзвичайну дію, – отже, їх застосування має бути дуже обережним, з урахуванням норм міжнародного права. Застосовуватимемо їх саме у такому сенсі – там де є скупчення ворога та ворожої техніки, спрямовуючи виключно на позиції окупантів", – наголосила вона.

Відео дня

При цьому Гуменюк додала, що Україна воює з агресором, і населення РФ упʼятеро більше за наше. Тому Україні необхідна зброя, що допоможе вирівняти цей баланс. 

Надання касетних боєприпасів Україні

7 липня у США повідомили про надання Україні нового пакету військової допомоги, до якого увійшли і касетні боєприпаси. США, Україна та РФ – одні з небагатьох країн, які не підписали документ щодо її заборони.

У Повітряних силах ЗСУ наголосили, що Росія постійно застосовує такі снаряди у загарбницькій війні проти України. Тому надання нашій країні касетних боєприпасів є логічним кроком. Речник командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що Штати не розкривали, який тип снарядів нададуть. 

Вас також можуть зацікавити новини: