Танки Abrams прибудуть в Україну в найближчі тижні / Фото - US Army

Перші американські танки Abrams прибудуть в Україну в середині вересня.

Як повідомляє видання Politico з посиланням на обізнані джерела, перші 10 танків з числа 31 обіцяного Україна отримає в середині вересня. Західні чиновники сподіваються, що прибуття танків дасть київським військам перевагу, необхідну для прориву запеклої оборони Росії у виснажливому контрнаступі.

Представник Пентагону розповів виданню, що десяток танків для України наразі перебуває на фінальній реконструкції у Німеччині. Після цього 70-тонні Abrams поїдуть в Україну.  

Відео дня

"США зобов'язуються прискорити доставку 31 танка в Україну до осені", – сказав речник Пентагону полковник Мартін О'Доннел, відмовившись назвати конкретні терміни.

У США сподіваються, що Abrams допоможуть надати Україні перевагу в боротьбі за повернення території. Група українських військових завершила програму підготовки на американських танках. Близько 200 українців тренувалися на навчальних танках на полігонах армії США в Німеччині.

Abrams для України: що відомо

На початку року президент США Байден оголосив, що Україна отримає 31 бойовий танк Abrams і ремонтно-евакуаційні автомобілі до них.

У квітні глава Пентагону Ллойд Остін повідомив, що хоче навчити українських військовослужбовців маневрам на танках Abrams. В кінці травня в ЗМІ повідомили, що навчання в Німеччині вже почалися

На початку липня стало відомо, що США офіційно схвалили відправку першої партії танків Abrams в Україну. Разом з ними прибуде "усе, що до них додається".

Вас також можуть зацікавити новини: