Бійці ЗСУ зазначають, що освоїти ці танки дуже легко / Фото - US Army

Українські танкісти хвалять танки Abrams за простоту управління та експлуатації і заявляють, що навчилися керувати його зброєю за 1 тиждень. Про це пише Business Insider із посиланням на військовослужбовців із 47-ї окремої механізованої бригади.

"Коли я після Т-64 вперше побачив, що знаходиться всередині (танка Abrams), я подумав, що мені знадобиться місяць, щоб освоїти його. Але це буквально дуже швидко. Ви можете освоїти його за тиждень", - сказав один із бійців.

Він зазначив, що в системах танка немає нічого надто складного.

Відео дня

Також водій танка Abrams сказав, що педалі та система управління цього танка роблять його "схожим на скутер".

Бійці зазначають, що броня Abrams ефективна проти російських протитанкових ракет типу "Корнет". Але вони хотіли б мати динамічний захист флангів і башти, оскільки башта танка може бути пробита.

Танки Abrams на фронті

Нагадаємо, раніше Associated Press повідомило, що українські війська почали відводити від лінії фронту американські танки Abrams M1A1. У 92-й ОШБр при цьому заявили, що вогнева міць і актуальність броньованої техніки на полі бою в рази зменшилася у зв'язку з появою безпілотних систем.

Однак пресофіцер 47-ї окремої механізованої бригади Анастасія Блищик зазначила, що танки Abrams продовжують працювати на Авдіївському напрямку, і що ЗСУ не відводили їх від лінії фронту.

При цьому в ЗСУ заявляють, що російський Т-72 навіть "поруч не стояв" з Abrams.

Вас також можуть зацікавити новини: