REUTERS

Про це повідомляє кореспондент радіо "Свобода". У Грозному сьогодні відбувся мітинг на підтримку матерів загиблих 4 грудня співробітників силових структур. Офіційним приводом для мітингу стало висловлення підтримки дій глави Чечені Рамзана Кадирова і критика на адресу правозахисників, які вважають неприпустимим використовувати принцип «колективної відповідальності» стосовно родичів прихильників незалежності республіки.

Читайте такожУ Чечні спалили чотири будинки родичів ополченців (фото, відео)

Відразу після мітингу співробітники зведеної мобільної групи Комітету проти тортур, що знаходяться в Грозному, помітили стеження. За ними їздив легковий автомобіль з озброєними людьми в масках. Співробітники Комітету проти тортур зайшли в готель «Грозний-сіті» і перебувають там з журналістами каналу «Аль-Джазіра». У готель приїхав заступник міністра внутрішніх справ Апті Алаудін, який, як припускається, зустрічається зі співробітниками Комітету.

Відео дня

Чеченські силовики почали спалення будинків і виселення з Чечні тих мешканців, чиї сини брали участь у сутичках у Грозному 4 грудня.