Ілюстрація \ REUTERS

Британський уряд активізує підготовку до виходу країни з Євросоюзу без укладення будь-яких домовленостей з європейською владою.

Читайте такожМей може відкласти ключове голосування щодо Brexit - ЗМІ

Про це повідомив представник прем'єра Терези Мей. Це означає найбільш «жорсткий» варіант "Брекситу", передають Ведомости. «Кабінет міністрів погодився з тим, що за три з гаком місяці до нашого виходу з ЄС ми досягли того моменту, коли нам слід прискорити ці приготування (до "Брекситу" без угоди)», – сказав представник Мей.

Відео дня

У той же час представник прем'єра додав, що вихід Великобританії з блоку з укладенням угоди, як і раніше, розглядається в якості найбільш ймовірного сценарію.

Раніше британський уряд і ЄС узгодили «м'який» сценарій "Брекситу", розроблений кабінетом Мей. Проте він практично гарантовано провалився б у Палаті громад, пише The Economist. У зв'язку з цим Мей відклала голосування за проектом у парламенті і спробувала домогтися від ЄС нових поступок. Однак європейська влада наполягла на тому, що домовленості по "Брексит" не можуть бути переглянуті.

Процес відділення Британії від Євросоюзу завершиться 29 березня 2019 року. Референдум щодо виходу країни з ЄС пройшов у червні 2016 року, на ньому 51,9% виборців проголосували за вихід країни з ЄС.