На Павела Адамовича напали 13 січня \ фото Zaxid.net

День похорону мера Гданська Павела Адамовича буде днем національної жалоби.

Читайте такожМер Гданська помер у лікарні після нападу

Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда, передає Польське радіо. Дуда підкреслив, що напад чоловіка з ножем на мера Гданська стався в особливий день, день великої доброчинної акції, що об’єднала того дня тисячі поляків. «Це удар у цілу нашу спільноту, спільноту усіх людей, котрі хочуть робити добро», - сказав президент.

«Я прошу про повагу та пам’ять для великої людини, великого політика та великого громадянина Гданська», - сказав польський президент.

Також вчора ввечері хвилиною мовчання під час щорічної зустрічі з послами та очільниками іноземних дипломатичних відомств у Польщі президент Анджей Дуда та дипломати вшанували пам’ять померлого мера Гданська Павела Адамовича.

Раніше трагедію та великим злом назвав те, що сталося прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький. «Вбивство мера Павела Адамовича є для нас усіх величезною трагедію. Це велике зло, що викликає засудження, великий сум та жаль. Найщиріші співчуття для його родини, сповненої горем. Мир його душі», - написав у Twitter Моравєцький.

Вчора ввечері у Варшаві президент, прем'єр-міністр та спікер Сенату взяли участь у панахиді за померлим мером.

Як повідомляв УНІАН, напад на Павела Адамовича був здійснений у неділю під час фестивалю. Поранення мера Гданська були дуже серйозними – рана серця, рана діафрагми та рани черевної порожнини.

Зловмиснику, який напав з ножем на Адамовича, вже висунули обвинувачення у вбивстві. Окружна прокуратура в Гданську змінила попередню кваліфікацію злочину із «замаху на вбивство».