За неофіційними даними, вбивця Адамовича сказав іншим ув'язненим, що "вони знову почують про нього" / Фото: KMP Gdańsk

Мати Штефана В., який 13 січня завдав смертельні поранення меру Гданська Павлу Адамовичу, ще 30 листопада 2018 року, повідомила в поліцію, що стурбована його психічним станом.

Читайте також"Зробив багато добра для українців у Польщі": Порошенко відреагував на звістку про смерть мера Гданська

Про це повідомляє 16 січня "Радіо Гданськ". За даними радіостанції, поліція отримала заяву за тиждень до того, як Штефан В. був звільнений з в'язниці. У той же день поліцейські направили лист з цією інформацією начальнику в'язниці, в якій перебував чоловік.

Відео дня

Невідомо, що тюремна влада зробили з цією заявою, проте за неофіційними даними, жодних заходів не було вжито, стверджує "Радіо Гданськ".

Експерти вважають, що Штефан В. продумав момент, місце і спосіб вчинення вбивства. За неофіційною інформацією, перед виходом на свободу він сказав іншим ув'язненим, що "вони знову почують про нього".

Через місяць після виходу з в'язниці Штефан В. напав на Адамовича.

Штефан В. відбував п'ять з половиною років в'язниці за чотири пограбування банків. Прокуратура допитує його співкамерників щоб визначити, чи планував він напад.

Як повідомляв УНІАН, 14 січня у Польщі в лікарні після нападу помер мер Гданська Павел Адамович. Напередодні під час благодійного різдвяного концерту нападник тричі вдарив мера ножем.